Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България“ Уважаеми

...
Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България“ Уважаеми
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Коалицията на задкулисието правите парламентарен преврат

Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България “
 
Уважаеми български жители,
Коалицията на омертата, както я нарекохме през вчерашния ден, затвори дебата през днешния ден по сякаш най-важната тематика за тях – правосъдната промяна, тъй че да не можете да бъдете очевидци на това, което се случва. Но дами и господа народни представители, по какъв начин смятате, че по-късно, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн съвещание на ПП-ДБ, можете да продължите дебата през днешния ден в зала като че ли нищо не се е случило? И смятате ли, че обстановката е същата както от преди половин час? Не, въобще не е същата. Защото от тези записи става дума за отвод от народен суверенитет, за кулминационна точка на паралелната страна и задкулисието, овладяло България години наред. Става дума за скрити сделки на “коалицията на имунитетите “, като че ли сме знаели през вчерашния ден, че ви нарекохме “коалиция на омертата “ и “коалиция на имунитетите “. Какво се чува от тези записи?
Първо – безспорен интернационален скандал. Как смятате, че госпожа Урсула фон дер Лайен, участниците в Г-7, най-големите и велики сили в света, гледат на обстоятелството, че мандатоносителят в България за бъдещо държавно управление, обществено афишира, че те са оказвали напън за сформиране на държавно управление? Как мислите, че ще гледат тези европейски и международни водачи на България, на мандатоносителя и на ГЕРБ-СДС? Поредната не черна, а 10 черни точки за България. Как мислите, че ще погледнат на обяснението “Ще ви пуснем в Еврозоната, но по този начин някак си измислете по какъв начин да нарушите разпоредбите, с цел да влезете “. Колко пъти ви споделяме, че България не е подготвена за Еврозоната – нито стопански, нито обществено. Ето, и тя го е споделила, в случай че това, което Кирил Петков споделя, е правилно. Как се усещат тези европейски и международни водачи през днешния ден? И дали оттук насетне “ще поддържат “ една такава бъдеща евроатлантическа коалиция на омертата, имунитетите и интернационалния скандал? Къде сложихте България на картата за следващ път? На дъното.
За какво още става дума – за отвод от народен суверенитет. Изречението: “Сменяме шефовете на служби с наши хора и това е в съгласие с посолствата “ съставлява отвод от народен суверенитет и предаване на едни от най-важните постове в страната на непознати ползи.
“Коалиция на имунитетите “ – шокирана съм от Христо Иванов, в случай че го е споделил. Да измисли комисия, която шест месеца ще тупа топката, с цел да може през това време да се направи конституционна промяна, която да махне Гешев и през тези шест месеца ще тупат топката, тъй като ще бъде пожелан имунитетът на Борисов и изтъквам: “Само ние можем да го изперем “. Какво стана с вас хора? Промяната, силата на площадите, очакванията на хиляди хора по тези площади – през днешния ден от носители на тази сила станахте пералня за Борисов и миялна на мръсните ръце, които ще цапат Конституцията.
Следващо: „ Ако пуснем народът да гласоподава, както желае, ПП-ДБ ще сме сред 7% и 10% ”. Спомняте ли си това предложение на Кирил Петков към нашата група: „ Откажете се от хартиената бюлетина и ще ви дам флашките на машините. ” Ето го. Ако има същинска национална воля, а не пипате флашките, ще сте сред 7% и 10%. Вие си го признавате. Е, права ли беше „ Българска социалистическа партия за България ”, когато искаше тази операция на вота на българския народ да бъде прекъсната? Времето потвърди какво сте правили посредством личните ви уста.
Още нещо: „ ПП-ДБ и ГЕРБ в този момент да вземем да се коалираме и да създадем „ Възраждане ” да стане първа мощ. ” „ Възраждане ”, участвате ли в този скрит план? Вие ли ги подтиквате към коалиция, с цел да станете първа мощ? Защо тогава по този начин внезапно против такова държавно управление? Много въпроси. Почти нямат потребност от отговори, тъй като излиза наяве от самото изказване.
Конкретно, по това, което направихте през днешния ден, нарушавайки всички правила и закони - да внесете на напред Наказателно-процесуален кодекс на второ четене, без изтекли периоди, без депутатите да се срещнат с отчета – за какво? Ами, поради всичко това. Целта - да се направи смяната в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, с цел да има време да се покрие Бойко Борисов, вие да го изперете, да стане държавното управление и да няма взети имунитети. Ето по тази причина. През този закон вършиме парламентарен прелом в България. Правите парламентарен прелом на Конституцията на България, на законите на България, на правосъдната система на България.
Много преди да ви има ПП-тата сме споделили: „ Иван Гешев да си върви ”. Казали сме го и преди ГЕРБ да го кажат. И в този момент оставаме на тази позиция. Реформа в правосъдната система би трябвало да има, само че не с задачата, която вие си поставяте. Защото от този запис излиза наяве каква е вашата цел – да изперете Борисов, да не си давате имунитети, да извършите комисия, която 6 месеца да тупа въпроса, с цел да може през това вреше да промените Гешев с Пешев, който ще ви е комфортен. Ето това ви е задачата, а това не е същинска правосъдна промяна.
Ще ви прочета думи от предишното съвещание от ГЕРБ: „ 23-ма съдии от Върховен касационен съд, 20 от Висш съдебен съвет, към 50 висши магистрати споделят – този закон не става. Ние имаме мнението на министър Зарков и на неговия заместител, ще го подкрепим. Ще го подкрепим, тъй като, сътрудници, по този начин би трябвало. ” Кой ви сподели, че по този начин би трябвало? Целта ви оправдава средства и те са против българската конституция и закони, тъй като сътрудника от ГЕРБ продължава по този начин: „ Надявам се Наказателната гилдия и Върховен касационен съд да имат професионално достолепие и откакто са дали негативно мнение, да намерят за нужно, откакто законът бъде признат, да бъде изпратено искане до Конституционния съд за инспекция и Конституционният съд да го анулира. ”
Целта ви не е същинска правосъдна промяна. Проформа-промяна, която след 6 месеца Конституционният съд да промени, само че до тогава „ обединението на омертата и на имунитетите ” да е превзела цялата страна – прокуратура, служби, регулатори – всичко. Ето това ви е задачата през днешния ден и някой би трябвало да каже истината.
Продължава сътрудника: „ Въпросът сега е - Министерството на правораздаването е против цялата правосъдна система. Нека да забележим, няколко пъти беше казано – този закон е противоконституционен. Нека да отиде в Конституционния съд. Ако господин Зарков излезе прав и се окаже, че той е по-прав от цялата правосъдна система, той заслужава да стане президент или най-малкото министър-председател.  Но ние в този момент ще гласуваме този закон за Конституционният съд да го анулира. ” За да печелите време. За да овладявате страната. За да продължите това, което се случва 30 години в България – паралелна и превзета страна и задкулисие. Едни групировки си мерите силите в моменти. Едни групировки се биете едната да отстъпи на другата, с цел да завладеете всичко в страната и да продължите постарому.
Дистанцирам „ Българска социалистическа партия за България ” от тази безпринципна коалиция на омертата, на имунитетите, на кражбите и на продължаващата разруха на България. Нашата парламентарна група няма да взе участие през днешния ден в това съвещание, което съставлява кулминационна точка на задкулисието в България. Днес напущаме залата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР